Lapsehoidja lepingud: näidisvorm

Lapsehoidja lepingud: näidisvorm

Autor Babysits
3 minutit lugemist

Kas vajate töölepingut oma lapsehoidja või perehoidja jaoks? Kasutage Babysitsi tasuta vormi ja õppige kõike selle kohta, kuidas sõlmida töölepinguid lapsehoidja või perehoidjaga.

Otsite lisateavet lapsehoidmise ja lapsehoidja lepingute kohta? Alusta siit lehelt lugemist! Soovite pigem otse asja juurde asuda ja näha lepingu näidist? Lihtsalt kerige selle artikli lõppu või klõpsake siin!

Kas teil peab lapsehoidjaga olema lapsehoidmise leping?

Esimene küsimus, mis paljudel vanematel (ja lapsehoidjatel) võib tekkida, on: "Kas mul on vaja lepingut?"

Vastus sellele küsimusele.. See oleneb erinevatest asjades! Näiteks kui palgatakse pereliige lapsehoiu- või lapsehoiuteenuse osutamiseks, ei ole sageli väga levinud lepingu sõlmimine.

Kuid olenemata sellest, kuidas iganes see toimub, võib lepingu olemasolu olla oluline viis nii lapsevanema kui ka lapsehoidja kaitsmiseks ning selguse loomiseks konkreetsete ootuste ja kokkulepete osas.

Milline teave peaks sisalduma lapsehoidja lepingus?

Nagu mainitud, peaks lapsehoidja lepingus olema selgelt kirjas konkreetsed ootused ja kokkulepped tööga seoses.

Need ootused ja kokkulepped võivad sisaldada järgmist (ja muud):

  • Kohustused/vastutus
  • Palgakokkulepped
  • Põhireeglid (kodukord)
  • Töölepingu kestus (või jätkuvus)
  • Mida teha hädaolukordades
  • Lepingu lõpetamine

Allpool leiate lisateavet selle kohta, millist konkreetset teavet võite eespool nimetatud punktides esitada.

Ülesanded ja kohustused lapsehoidja lepingus

Selles lepingu osas võite selgelt sätestada järgmised punktid:
Millised on lapsehoidja peamised kohustused.

Selleks võivad olla näiteks ülesanded, mida ta peab täitma, näiteks lapse eest hoolitsemine, toitmine, mänguasjade koristamine, kodutööde tegemisel abistamine jne.

Kui lapsehoidja töötab väga kindla ajakava alusel, võite siia lisada ka ajakaavalised ootused. Näiteks kui ta toob lapsed kindlal ajal koolist koju ja hoolitseb nende eest, kuni lapsevanem jõuab töölt koju. Lisage võimaluste piires oma ootused seoses tundide arvuga nädalas ja ajakavaga, kus lapsehoidjat vajatakse.

Palgakokkulepped

Siia peaksite lisama palga, milles olete lapsehoidjaga kokku leppinud. Samuti peaksite täpsustama, millal nad saavad töötasu. Kas see toimub pärast iga broneeringu või kohtumise lõppu, iga nädal, kahe nädala tagant jne.

Samuti saate siinkohal selgitada ootusi juhuks, kui lapsehoidjal palutakse teha lisatunde või töötada väljaspool põhilistest kohustustest tulenevaid tunde.

Samuti on oluline arutada ja lisada siia olukorrad, mille puhul võite maksta kõrgemat tasu, näiteks viimase hetke kohtumiste või puhkuste puhul.

Põhireeglid

Sellega saate sätestada peamised reeglid, mida soovite, et lapsehoidja järgiks. Näiteks, kas ta võib lubada lastel telekat vaadata, milliseid suupisteid nad tohivad süüa, kuhu nad tohivad majas minna ja mida nad võivad kasutada. See võib sisaldada kõike, mida te peate oluliseks ja mida soovite, et lapsehoidjal oleks selgelt kirjas, et ta sellega nõustuks.

Hädaolukordade plaan

Kui soovite, et lapsehoidja reageeriks eri olukordades konkreetselt, võite selle siia lisada. See võib hõlmata näiteks seda, mida teha hädaolukordades, haiguse korral vms.

Töölepingu kestus

Siia tuleks märkida, millal leping jõustub. Seega võite lisada alguskuupäeva, millal lapsehoidja eeldatavasti tööle hakkab. Kui teil on ettekujutus, kui kaua te lapsehoidja või lapsehoidja teenuseid vajate, võite ka selle siia lisada. Näiteks kui vajate lapsehoidjat kogu aastaks, võite lisada selle lõppkuupäevana. Samuti võite kirja panna lepingu pikendamise tingimused või märkida "tähtajatu" kui tegemist on jätkuva lepinguga.

Lepingu lõpetamine või muutmine

Lapsehoidja lepingusse tuleks lisada lõik selle kohta, mis juhtub seoses lepingu lõpetamise muudatustega. See hõlmab seda, millistel asjaoludel võite lepingu lõpetada ja kui palju peate teie või lapsehoidja lepingu muutmiseks või lõpetamiseks ette teatama.

Lapsehoidja lepingu näidis

Siin on meie lapsehoidja lepingu näidis! Võite seda soovi korral alla laadida ja/või mugandada.

Pidage meeles, et see on esitatud lihtsalt suunisena ja ei ole mõeldud konkreetseks juriidiliseks nõustamiseks. Kui te ei ole lepingu osas kindel, võite alati konsulteerida mõne juristiga.

nanny/babysitter contract template

Loodame, et see artikkel ja näidis annavad teile rohkem kindlustunnet ja julgeolekut lapsehoidjaga lepingu sõlmimisel!

Vaadake kindlasti meie teisi kogukonna ressursside artikleid, et leida rohkem kasulikke nõuandeid lapsevanematele!

Liituge Babysits kogukonnaga!

Registreeru tasuta