Millises vanuses võiksite lapsehoidmisega alustada?

Millises vanuses võiksite lapsehoidmisega alustada?

Autor Babysits
4 minutit lugemist

Kas oled valmis teenima lisatasu, oled vastutustundlik ja armastad lapsi? Siis on lapsehoidmine täistööajaga või osalise tööajaga hea võimalus just sinu jaoks! Kuid enne, kui hakkad lapsehoidjana tööle, on oluline teada, kui vana sa pead olema ja milliseid tegureid peaksid arvesse võtma.

Kui vana peab olema, et töötada lapsehoidjana?

See kõik oleneb. Mõnes riigis on lapsehoidjana töötamise vanuse alampiir 14 või 15 aastat, samas kui teistes riikides ei ole seda seadusega ette nähtud. Mõnikord ei ole lapsehoidjate vanusepiirangud valitsuse poolt reguleeritud, eriti kui nad töötavad "mustalt" (näiteks töötavad pereliikme või sõbra juures, ilma ametliku lepingu või töösuheteta).

Üldiselt, nagu ka Babysits platvormil, jäävad lapsehoidjate vanuse alammäär sõltuvalt asukohast reeglina vahemikku 14-16 aastat.

Lapsehoidja vanus

Kas oled lapsehoidmiseks valmis?

Kas oled 14-16-aastane? Kui jah, siis on veel mõned asjad, mida pead arvestama, kui soovid lapsehoidjana töötada. Oluline on ennast põhjalikult analüüsida, kas sul on piisavalt teadmisi ja kogemusi lapsehoidmiseks, samuti pead mõtlema oma kättesaadavusele ja palgale, mida sa lapsehoidmise eest küsid.

Kas teil on piisavalt teadmisi ja kogemusi, et töötada lapsehoidjana?

Lapsehoidmine võib tunduda kõrvaltegevusena, millega saate kiiresti ja lihtsalt raha teenida, kuid te ei tohiks kunagi unustada, et lapsehoidmine nõuab lapsehoidjalt suurt vastutust;

  • Kas ma olen piisavalt vastutustundlik, et lapsele lapsehoidjaks olla?
  • Kas mul on piisavalt kogemusi, et lapse eest hoolitseda?
  • Kas mul on piisavalt teadmisi lastehoiust, et last valvata?

Kui vastasite nendele küsimustele kogu südamest jaatavalt, siis olete kindlasti valmis! Kas sa pole veel kindel? Miks mitte teha meie lapsehoidja test või lugege näiteks meie teisi artikleid nõuannetega, kuidas saada heaks lapsehoidjaks:

Babysitting first aid

8 common babysitting mistakes

How to help kids with homework

Kas olete lapsevanem ja pole kindel, kas noorel lapsehoidjal on piisavalt kogemusi, teadmisi ja vastutustunnet, et teie lapsi hoida? Siis soovitame teil kindlasti paluda lapsehoidjalt ülevaateid ja soovitusi. Kui lapsehoidja ei ole varem lapsehoidja olnud ja tal puuduvad need referentsid, saate konkreetsete küsimuste kaudu aimu tema teadmistest ja vastutusvõimest. Mõned näited leiate meie artiklist: kuidas intervjueerida lapsehoidjat.

Beebide hoidmine

Kui oled ise veel üsna noor, siis on suur tõenäosus, et sul ei ole veel palju kogemust laste eest hoolitsemisega. Sellisel juhul on sageli parem alustada kõigepealt nende laste hoidmisega, kes oskavad juba ise tualetis käia ja rääkida. Kui oled saanud rohkem kogemusi, siis võid soovi korral kaaluda beebide hoidmist. Kuna beebid ei oska ise veel midagi teha, et enda eest hoolitseda, peavad sul olema põhjalikud teadmised sellest, kuidas beebiga käituda ja mida tohib ja mida ei tohi teha.

baby

Lapsehoidmise tunnid ja kättesaadavus

Kui oled 14-16-aastane, siis tõenäoliselt käid veel koolis. Seda silmas pidades võid alustada lapsehoidmisega näiteks nädalavahetusel või pärast kooli. Pea meeles, et mõnes riigis ei ole nooremana lapsehoidmine lubatud hilisõhtuti või öösiti. Sellisel juhul peate võib-olla ootama 18-aastaseks saamist, et nendel aegadel lapsi hoidma hakata.

Lapsehoidmise määr

Keskmine lapsehoiu määr varieerub sageli riigi ja linna kaupa. Noorema lapsehoidjana võid meeles pidada, et miinimumpalk on sinu vanuse kohta tõenäoliselt madalam, võrreldes vanemate lapsehoidjatega. Samuti kogemuse puudumise tõttu võite teenida keskmisest madalamat palka. Kui aga omate rohkem kogemusi, võite kaaluda oma määra tõstmist vastavalt oma töökogemusele.

määrake oma lapsehoidja määr

Iseloomuomadused, mida lapsehoidja vajab

Leidub mitmeid iseloomuomadusi, mida lapsehoidja kindlasti peab omama. Üks olulisemaid on see, et sul peab olema suur süda laste jaoks. Kas olete lapsehoidjaks loodud?

  • Vastutustundlik!
  • Omab suurt südant laste jaoks
  • Hooliv
  • Kannatlik
  • Armastab meisterdamist ja mängimist
  • Loov
  • Õiglane
  • Iseseisev/autonoomne
  • Usaldusväärne

Seaduse kohaselt peab lapsehoidmiseks olema enamasti 14-16-aastane, nii on see ka Babysit'i kasutamisel. Kogemused, teadmised, iseloomuomadused ja palju muud on tõesti olulised aspektid, mida lapsehoidja rolli kaalumise korral silmas pidada. Mõned 14-16-aastased võivad olla ideaalsed kandidaadid lapsehoidmisega alustamiseks, samas kui teised ei pruugi olla selleks tööks piisavalt küpsed, vastutustundlikud või teadlikud.

Kas oled valmis lapsehoidmisega alustama? Siis leia ideaalne lapsehoidja töö enda ümbruses!

Leia lapsehoidja töökohad sinu lähedal

Liituge Babysits kogukonnaga!

Registreeru tasuta